Na dan posega in še dva dni po njem NE KADITE, ne uživajte alkohola, se izogibajte večjim telesnim naporom, jejte mehko nelepljivo hrano. Pazite da vam pri jedi hrana ne zaide v področje rane. Po obroku usta na kratko izperite z vodo ali kamilicami , ne drezajte v rano, umivajte si zobe (razen v predelu rane). USTNE VOTLINE v prvih treh dneh po ekstrakciji NE IZPIRAJTE. Pri pitju tekočin ne uporabljajte slamice.

Na lice v področju ekstrakcije položite vlažen hladen obkladek. S tem zmanjšate otekanje in bolečino. Za lajšanje bolečin lahko vzamete tableto proti bolečinam vendar nikakor NE ASPIRINA. Ne ogrevajte prizadetega predela!
V primeru krvavitve v prvih urah po ekstrakciji rane ne sesajte z jezikom! Nalahno pritisnite na krvaveče mesto prek sterilne gaze.

Omrtvičenost zaradi lokalnega anestetika traja še dve do tri ure po posegu. Ne grizite si ustnic ali sluznice lica ( v tem času ne žvečite hrane!) saj se lahko tako nehote poškodujete.

Na zdravnika se obrnite vedno: če krvavitev kljub opisanemu postopku ne preneha, če imate hude bolečine več kot tri dni po posegu, če imate hujšo zaporo ust, če imate visoko telesno temperaturo (nad 38,0 °C) ali druge hujše težave v zvezi s posegom.

Želimo vam neboleče in hitro okrevanje!
ZZ SOK